Foredrag med Sara Omar

Onsdag d. 30. maj 2018 kl. 20.00 - 22.00

Sara Omar (1986) er en prisvindende dansk-kurdisk romanforfatter, som har boet i Danmark siden 2001 og er udover at være forfatter også studerende. Hendes debutroman Dødevaskeren udkom den 30. november 2017 på JP/Politikens Forlag og solgte over 50.000 eksemplarer i løbet af den første måned og har siden ligget på samtlige bestsellerlister hos danske boghandlere. Romanen er desuden solgt til udgivelse i udlandet, og i skrivende stund er romanen på vej i flere lande.
I 2018 modtog hun Årets Victor for sit særlige mod. Herudover er hun nomineret til Artbeat Prisen for sit særlige talent og var desuden nomineret til de Gyldne Laurbær i 2017.
Sara Omar har siden 2001 skrevet digte og kritiske debatindlæg i mellemøstlige medier om omskæring, incest, seksuelle overgreb, æresforbrydelser, æresdrab, social kontrol, kvindeundertrykkelse og rettigheder for homoseksuelle, handicappede, børn og kvinder i de patriarkalske samfund.
Sara har flere gange forsøgt at blive udgivet i Mellemøsten - uden held, da hendes tekster blev betegnet som forurenende og hun fik at vide at hendes ord lugtede af blod. En betegnelse som giver et rammede indtryk af tilstanden hos nogle af Mellemøstens såkaldte intellektuelle. Angsten for at åbne debatten om menneskerettigheder og ligestilling er simpelthen for stor blandt de undertrykte og de undertrykkende.
Udover at være kandidatstuderende i statskundskab, sidder Sara Omar i Expert Advisory-panel for Arts & Globalization og er bestyrelsesmedlem ved flere danske og udenlandske kvindeorganisationer og -foreninger. Sara har tidligere bidraget med digte til henholdsvis ORD PÅ FLUGT udgivet af Dansk PEN i 2016 og det svenske KRITIKER i 2014.

Sara Omars autentiske roman ”Dødevaskeren” er en voldsom og anmelderrost bog om undertrykkelse, vold, krænkelser og drab, som foregår i fattige og krigsramte områder i Mellemøsten, men også i subkulturer udenfor Mellemøsten.Bogen er derfor et stærkt kampskift mod ikke bare et lokalt, men et globalt fænomen.
Under foredraget vil Sara Omar fortælle om romanen og baggrunden for den, og der vil være mulighed for oplæsning, spørgsmål og bogsignering.

 

Caféen åbner kl. 19.00, og der bydes på en suveræn kagebuffet, kaffe,te og ost  til en pris af 50 kr. og et glas vin koster 15 kr. 

  

Foredrag med Hanne-Vibeke Holst
Onsdag d. 26. sep.  2018 kl. 20.00 – 22.00
 

Nærmere omtale senere

 

.