Foredrag af  Ritt Bjerregaard

Onsdag d. 16. september 2021 kl. 20:00 - 22:00

 

 

Ritt Bjerregaard er født i maj 1941 og uddannet lærer. Endvidere er hun en af Danmarks mest markante personligheder, og med mere end 40 år i politik har hun været en gennemgående skikkelse med en række ansvars - og ministerposter.

I dag har hun indstillet sin politiske karriere for i stedet at fokusere på at skrive bøger, holde foredrag og kommentere politik. Ritt Bjerregaard har et omfattende forfatterskab bag sig, men foredraget denne aftener er overvejende baseret på hendes sidste tre erindringsbøger.

Den første "Ritt" fra 2015, lægger grunden til et hovedværk i dansk erindringskultur og er et varmt og levende portræt af en kvinde og et Danmark i forandring.
Den anden erindringsbog "Valgt" udkom i 2017, og her tager hun os med bag kulisserne i dansk politik.

I 2019 udkom den tredje, "Udenfor", der er en beretning om bureaukrati, magt og alliancer, men også med personlige overvejelser om livet som politiker.

Da Ritt Bjerregaard for nylig fyldte 80 år udkom "Ovenpå", der er sidste bind i hendes erindringer. Her fortæller hun bl.a. om sin tid som overborgmester i København, om Socialdemokratiet under Helle Thorning-Schmidt og Mette Frederiksens ledelse,og også om, hvad der adskiller mænd og kvinder i magtpositioner. 
 

Vi ser frem til en spændende aften