Foredrag med Stine Pilgaard

Onsdag d. 1. december 2021 kl. 19:00 - 21:00 

 

Da Stine Pilgaards roman "Meter i sekundet" udkom i 2020 har den bogstaveligt talt taget læserne og anmeldelserne med storm. Stine Pilgaard har forfinet den mundrette diktion og de satiriske præcise karaktertegninger, som hun med klogskab og humor også har brugt i sine tidligere romaner: "Min mor siger" fra 2021 og "Lejlighedssange" fra 2015.

"Meter i sekundet"  er en skøn, vittig og humoristisk fortælling om en ung bramfri kvinde, hvis kæreste får et job som underviser på en vestjysk højskole, og hendes skæve forsøg på at finde sig til rette i det vestjyske. Romanen er ladet med sprog, kørelektioner, kærlighed, smøger, sammenhold, samtalelængsel og vilje og en kærlighedssang til sproget, samtalen og det stærkt underholdende møde mellem to (ord)kulturer.

Siden udgivelsen har det regnet ned med roser, stjerner, hjerter og blandt andet Weekendavisens Litteraturpris og De Gyldne Laurbær.

Stine Pilgaard er født i Århus i 1984, dimiterede fra Forfatterskolen i 2010 og blev cand. mag. i dansk ved Københavns Universitet i 2012.

I 2021 er sangene fra "Meter i Sekundet" med musik af Katrine Muff  udkommet i en selvstændig bog: "De korte sætningers land". Bogen indeholder sangtekster med noder, og Stine og Katrine har sat ord på arbejdet med at skrive sangene og sætte melodi til.