Foredrag med Morten Sabroe
Onsdag d. 22. maj 2019 kl. 20.00-22.00

Forfatteren Morten Sabroe, født 5. juni i Gentofte, er søn af redaktør og cirkusrevy-direktør Povl Sabroe og Ingrid Larsen og barnebarn af socialreformator og socialdemokrat Peter Sabroe. Efter en uddannelse til bygningssnedker fulgte et studie i Frankrig og en journalistuddannelse på Berlingske Tidende.
Som journalist udviklede Morten Sabroe en stærkt personlig stil, hvor journalistens engagement og følelser er det bærende element frem for neutral rapportering. Denne tendens ses også i prosaen, der ofte har selvbiografiske elementer. Sabroe har udover journalistikken et langt skønlitterært forfatterskab bag sig. Her er energien også vild, og han bruger løs af sig selv og sit liv. Sabroes spruttende pen udstiller det selvtilfredse Danmark, men under tough guy facaden ligger længslen efter en bedre verden, angsten for døden, frihedstrangen og fascinationen af kærlighedens uudgrundelige væsen og bobler.
Morten Sabroes to selvbiografiske bestsellere Sidste tog (1996) og Du som er i Himlen (2007) blev samlet i bogen Så længe jeg skriver i 2009, hvor han også udgav en mailkorrespondance med Jørgen Leth, Det er derfor de knepper så meget i dette land.

I 2018 udgav Morten Sabro ikke mindre end to romaner. 32 centimeter. er en grotesk, frastødende og meget underholdende roman om TV-darlingen  Alfred Andersen, der anklages for sexovergreb. Meget aktuel i disse MeToo- tider. Også i 2018 udkom Mit halve hjerte, mit hele liv, der er en autobiografisk roman. Den handler typisk for forfatteren om ham selv og hans nærmeste, skrevet i lyset af, at hans hjerte efterhånden kun kører på halv kraft. Han dyrker masochistisk angsten for, som han selvironisk skriver: Der er ikke noget som at slå sygdomme op og tage en tur i det hypokondriske skumbad, og romanen er både tragisk og komisk. Mit halve hjerte, mit hele liv er en kras men realistisk og modig roman om det absurde liv og dets ensomme menneske skrevet både benhårdt og følsomt.

 

 

Foredrag med Maria Helleberg
Onsdag d. 25. sept. 2019 kl. 20.00 - 22.00

 

 

Nærmere omtale senere